Contact Nieuws Diversen CD/DVD Schaalmodellen Boeken & Tijdschriften Brochures Links
Webdesign KamstraMedia® info@porschemodels.nl
Diversen.
Contact.
Startseite
Porschemodels
Homepage
Welkom bij Porschemodels
Terug
Volgende
Nieuws

Om met de Panamera-zonder-extra-aanduiding te beginnen, door de toevoeging is ook de nieuwe Panamera weer met een V6-benzinemotor leverbaar. Het blok met een slagvolume van 3,0 liter is 20 pk sterker dan zijn voorganger en consumeert op papier 0,1 l/100 km minder dan zijn voorganger. De krachtbron levert 330 pk, waardoor wat vermogen betreft een trapsgewijs programma ontstaat van 330, 440 en 550 pk voor respectievelijk de V6, V8 en V8 Turbo.

LEES OOK: PORSCHE PANAMERA SHOOTING BRAKE BIJNA STARTKLAAR

VERLENGDE WIELBASIS

Dan de Executive. Deze uitvoering is de tweede carrosserievariant. De wielbasis en wagenlengte zijn vergroot om achterin de vierzitter meer bewegingsvrijheid te bieden. De assen staan 15 cm verder uit elkaar. Porsche biedt de Executive aan met de benzinemotoren V6, V8 en V8 Turbo, alsmede de hybride-aandrijflijn. Over een dieselversie wordt nog niet gesproken.

PRIJZEN

Door de komst van de V6-uitvoering daalt de instapprijs van de Panamera tot 108.000 euro. Met vierwielaandrijving komt het prijskaartje op 114.000 euro. Voor wie 15 cm extra beenruimte achterin wenst, bedraagt de meerprijs 17.200 euro ten opzichte van de achterwielaandrijver. Het topmodel Turbo Executive kost 207.700 euro.

911 GTS

Porsche Panamera , Computerillustratie Schulte Design

TRADITIONELE SEDANMARKTEN

Porsche heeft hoge verwachtingen voor beide carrosserievarianten, al is de vraag of traditionele sedanmarkten als China en de Verenigde Staten open staan voor een stationwagonachtige Panamera. Dat weten we over enkele jaren.

LEES OOK: TE KOOP PORSCHE PANAMERA VAN OUD PREMIER BALKENENDE

MSB-ARCHITECTUUR

Voor de nieuwe generatie Panamera heeft Porsche een nieuwe bodemarchitectuur ontwikkeld, die lichter is dan het huidige platform van de sportsedan. Dit zogeheten MSB-platform dient tevens als basis voor onder andere de nieuwe Bentley Continental GT (2017).

Porsche Panamera Shooting Brake, Computerillustratie Schulte Design

Concept studiemodel Mission E Cross Turismo gaat in serie productie

Stuttgart. 

De 2e elektrische sportwagen uit Zuffenhausen: Tijdens de vergadering op 18 oktober 2018 heeft de raad van toezicht het groene licht gegeven voor de productie van de concept studiemodel Mission E Cross Turismo. De sportwagenproducent creëert hiermee 300 extra banen op het hoofdkantoor te Zuffenhausen voor de productie voor deze sportwagen, welke geïntroduceerd werd op de Geneve autoshow 2018.

 

Het Studiemodel, die al klaar was voor de weg, was de blikvanger op de autoshow in Geneve. Deze is door zowel het publiek als de pers vol lof ontvangen. De vierdeurs Cross Turismo heeft een 800 volt architectuur en voorbereid op het netwerk voor snel opladen. De elektrische motoren (2) leveren totaal 600 pk en heeft een actieradius van 500 km (NEDC). De auto is afgeleid van de Taycan. De eerste echt elektrische Porsche die gelanceerd wordt in 2019. De introductie van de Taycan zorgt voor 1200 nieuwe banen in Zuffenhausen. Erg belangrijk is de duurzaamheid in de productie, die dan ook co2 neutraal zal zijn. Porsche investeert meer dan 6 miljard euro in elektro mobiliteit  tot 2022.